Skireis

Korte omschrijving

Als skireismandataris ben je verantwoordelijk voor de promotie, inschrijvingen, opvolging en evaluatie van de skireis in samenwerking met de Voorzitter, Communicatie en Hoogtestage, de skireisorganisatie. Daarnaast onderhandel je over een contract voor het volgende academiejaar en teken je dit samen met de voorzitter in naam van Scientica.

Concrete taken

Tijdens de eerste helft van oktober voorzie je een fysiek of online infomoment waarin je uitleg verschaft over de skireis.

Tijdens de inschrijvingsperiode tijdens de tweede helft van oktober en november verzorg je mee de promotie van de skireis. Daarnaast maak je promotie op sociale media, met name de Facebookpagina van Scientica, waarvan je medebeheerder bent. Daarnaast geef je aan Communicatie alle informatie door om een Facebookevenement aan te maken. Je kan de skireis ook laten promoten op andere evenementen en de cursusdienst. Vraag hiervoor zeker naar promotiemateriaal bij de skireisorganisatie. Na de start van de inschrijvingen los je problemen op in samenspraak met de vertegenwoordiger van de skireisorganisatie. Je bent dus bereikbaar via Messenger en WhatsApp voor deelnemers en houdt de AV op de hoogte van de stand van zaken.

Gedurende de lesvrije week ga je uiteraard mee op skireis. Tijdens de reis regelt Hoogtestage alles vanaf het vertrek in Heverlee tot het einde van de terugreis. Je kan dus rustig de tijd nemen om zelf te skiën en te snowboarden aangezien je overdag geen verplichtingen hebt. Het enige dat je echt moet doen is de cantus voorbereiden en voorzitten. Indien je met dit laatste niet zo vertrouwd bent, kan je iemand anders van een Scienticakring vragen om voor te zitten. Wanneer deelnemers je in een al dan niet beschonken toestand feedback geven, kan je deze best noteren.

Na de reis verzamel je feedback van de AV. Hierop volgt er een evaluatiemoment met de vertegenwoordiger van Hoogtestage. Deze staan open voor alle feedback en zullen graag een oplossing zoeken voor enige gebreken. Je kan ook al beginnen plannen voor het volgende jaar. Verander gerust van skigebied als er een betere optie is. In maart leg je de bestemming voor het daaropvolgende jaar vast na terugkoppeling naar en goedkeuring van de AV en je bepaalt en tekent namens Scientica (samen met de voorzitter) het contract.

Vergaderingen

 • Tweewekelijks op zondagavond is er de Algemene Kringraadvergadering (AKV): de AKV is het beslissingsorgaan van de kringraad die instaat voor de studentenwerking. Tijdens de AKV wordt informatie gedeeld tussen de mandatarissen omtrent de activiteiten en de organisatie ervan.
 • Regelmatig: vergadering (online en fysiek) met een vertegenwoordiger van skireisorganisatie

Gevraagde vaardigheden

 • Goede organisatievaardigheden
 • Vlotte communicatievaardigheden
  • Terugkoppeling naar AKV
  • Contact met skireisorganisatie
  • Promotie skireis
 • Vrij zijn tijdens de lesvrije week
 • Kennis van skigebieden en -materiaal, alsook een passie voor wintersport, is aanbevolen

Voordelen

 • Een leerrijke ervaring in evenementenorganisatie
 • Een fantastische skireis

Voor meer vragen

 • skireis@scientica.be
 • Een berichtje naar onze Facebook- of Instagrampagina

Wat te doen indien je geïnteresseerd bent?

Denk jij dat dit mandaat iets voor jou is? Wil je leren hoe je de taken van dit mandaat uitvoert?

Stuur dan jouw motivatiebrief naar ​voorzitter@scientica.be​.